Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κάνοντας μάθημα με τον.....Βασιλιά των λιονταριών


  Σήμερα κάναμε ένα μάθημα διαφορετικό. Έχοντας συζητήσει στο μάθημα της Ιστορίας την σύγκρουση που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε αδέρφια για τη βασιλεία-Κύρος και Ανταξέρξης-και από την άλλη έχοντας μιλήσει για τα μέρη ενός παραμυθιού στο μάθημα της Γλώσσας αποφασίσαμε να δούμε την ταινία "Ο βασιλιάς των λιονταριών"
    Μέσα από αυτήν την ταινία τα παιδιά κατάλαβαν την πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Είδαν μέσα από τη μαύρη,σκοτεινή ματιά του Σκαρ τι κακό μπορεί να προκληθεί.Από τη άλλη η χαρούμενη,ειλικρινής και τίμια ματιά του Μουφάσα και του Σίμπα συνάντησαν την δημιουργικότητα,την ευτυχία.
    Οι πρωταγωνιστές του παραμυθού μπλέχτηκαν σε μια περιπέτεια. Η σοφή συμβουλή του πατέρα-Μουφάσα, του γερο-Φιρίκι αλλά και των πιστών φίλων Μπούμπα και Τιμόν αποτέλεσαν πολύτιμοι βοηθοί στην αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών. Αλλά και φυσικά η παρουσία της αγαπημένης μας Νάλα.
    Στο τέλος νικά το δίκιο, η αλήθεια ,το τίμιο.Η σύγκρουση ανάμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια έχει πάντα έναν νικητή: την αλήθεια. Μπορεί να αργεί , αλλά πάντα θριαμβεύει.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου