Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί , όλοι ίσοι

 Σήμερα τα μικρά μας σαΐνια συμμετείχαν , όπως και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου σε εκδηλώσεις που είχαν ετοιμαστεί από τους εκπαιδευτικούς. .
Θέμα :" Ρατσισμός και διαφορετικότητα , όλοι διαφορετικοί , όλοι ίσοι".
Οι μικροί μας , μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους της Τετάρτης τάξης , αλλά και της Πέμπτης και της Έκτης, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα τελετών.
Μιλήσαμε για τις έννοιες του ρατσισμού και της διαφορετικότητας. Παρακολούθησαν  το παρακάτω βίντεο , επισήμαναν ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους , αλλά όλοι μας είμαστε ίσοι.





Ακολούθησε η προβολή της ταινίας "Το Καναρινί Ποδήλατο" Εκεί είδαν τα παιδιά το πώς μπορεί να εμφανιστεί ο ρατσισμός μέσα στο σχολείο, αλλά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.
                                                                                                               Έγινε ένα μικρό διάλειμμα και τα μικρά μας σαΐνια , με τους συμμαθητές τους βγήκαν στην αυλή. Οι γυμναστές μας , η κ. Χριστιάννα και ο κ. Ηλίας είχαν ετοιμάσει παιχνίδια. 
                                                                                                                                                                                                                                Η κυρία Κατερίνα , η μουσικός μας , τους υποδέχτηκε στην τάξη. Εκεί τους έμαθε ένα τραγούδι, αφιερωμένο στη σημερινή μέρα.
                                                                                                          Τη σκυτάλη την πήρε η κυρία Αντωνία, η εκπαιδευτικός των Καλλιτεχνικών. Τα παιδιά ζωγράφισαν , έχοντας εμπνευστεί από την κινέζικη παροιμία, " Το σπασμένο Κανάτι" . Είδαν πώς ακόμα και ένα σπασμένο κανάτι , μπορεί να προσφέρει κάτι το όμορφο , το ωραίο.
Τέλος , όλο το σχολείο συγκεντρώθηκε στο προαύλιο. Ένα μεγάλο πανό που είχαν ζωγραφίσει τα μεγαλύτερα παιδιά είχε αναρτηθεί. Όλοι οι μαθητές ,από τους λιλιπούτειους της Πρώτης μέχρι και τα μεγάλα μας της Έκτης, πιασμένοι χέρι χέρι τραγούδησαν το τραγούδι του Γιάννη Ρίτσου" Αν όλα τα παιδιά της γης".
                                                               
Μπράβο μικρά μας σαΐνια!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου